Вступити до родини ATR

Україна завинила кримським татарам, однак продовжує їх ігнорувати — Павло Казарін

18 грудня 2020, 14:45
920

У 2014 РФ здійснила акт агресії проти незалежної України. Першою жертвою атаки став Крим та корінний народ півострову — кримські татари. Україна консолідувалася на всіх фронтах, але кримських татар досі ігнорують.

 Фото: Arvydas Shemetas

Фото: Arvydas Shemetas

Таку думку висловив український журналіст та публіцист Павло Казарін у програмі PRIME: ПАШАЄВ на телеканалі ATR.

 «Мені здається, що Україна у великому боргу перед кримськими татарами. Особливо за останні 6 років. Адже почалася війна, РФ вторглася в Україну. І першою жертвою її атаки став півострів Крим з корінним народом — кримськими татарами. Українська нація консолідувалася на всіх фронтах, а кримських татар досі ігнорують», — каже Казарін.

Нагадаємо, що військове вторгнення Росії до Криму почалося в лютому 2014 року. Озброєними людьми у камуфляжній формі були захоплені парламент і уряд Криму, держустанови, військові бази і аеропорт. 16 березня в Криму провели «референдум про приєднання Криму до Росії». Його Москва намагалася використати для виправдання окупації українського півострова. Верховна Рада України офіційно оголосила датою початку тимчасової окупації Криму і Севастополя Росією 20 лютого 2014 року. Щорічно 26 лютого в Україні відзначається День кримського спротиву російській окупації.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ