Вступити до родини ATR

Важливо зібратися, почути та оцінити, що у нас вже напрацьовано по Кримській платформі — депутат Ясько

21 грудня 2020, 11:27
629

На сьомому році окупації світове співтовариство з ініціативи українських дипломатів розпочало роботу над створенням Кримської платформи.

Про роботу дипломатів з питання деокупації Криму розповіла народний депутат України від партії «Слуга народу» Єлизавета Ясько у  програмі BUGUN на телеканалі ATR.

«Важливо бути реалістами та надавати певні реальні очікування громадянам України. Якщо оцінювати останні 7 років, то зроблено було мало. Так, дипломати працюють, але цього недостатньо. За останній рік є певні успіхи, ми створили певні передумови для реальної роботи Кримської платформи», — розповіла Ясько.

За словами народного депутата, нею були ініційовані майбутні проведення слухань щодо Кримської платформи.

«Це буде у січні. Братимуть участь керівники груп дружби в парламенті. Також посли та правозахисники. Дуже важливо зібратися, почути і оцінити, що у нас вже напрацьовано. Дуже часто трапляється «міскомунікація». І ми просто не координуємо зусилля, і це сумно», — стверджує Ясько.

Як повідомляв ATR.ua, 5 листопада, на брифінгу міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба повідомив, що перший саміт Кримської платформи відбудеться у травні 2021 року у Києві. За словами Еміне Джеппар, створення платформи має на меті «задати багаторівневу рамку, яка триматиме тему Криму на різних рівнях».

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ