Вступити до родини ATR

Україна може розраховувати на прорив Кримської платформи — депутат

21 грудня 2020, 12:30
770

Останнім часом багато уваги у ЗМІ приділено темі Кримської платформи, та чи не стане це об'єднання приводом вкотре засумніватися у можливій деокупації українського півострова.

ФОТО: old.qha.com.ua

ФОТО: old.qha.com.ua

Про те, чи варто розраховувати на прорив Кримської платформи розповіла у програмі BUGUN на телеканалі ATR народний депутат України від партії «Слуга народу» Єлизавета Ясько.

«100% варто розраховувати на прорив Кримської платформи. До сьогодні не було такого об'єднання. Наведу приклад: нещодавно по лінії ПАРЄ відбулася зустріч з одним із кандидатів на пост заступника генерального секретаря. Говорили конкретно, що ми можемо зробити, аби тема деокупації Криму стала робочою площадкою у Європарламенті. Говорили за створення спеціальної посади з кримського питання у Європарламенті. Якщо системно говорити про Крим всюди — успіх гарантований», — зазначила депутат.

Як повідомляв ATR.ua, 5 листопада, на брифінгу міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба повідомив, що перший саміт Кримської платформи відбудеться у травні 2021 року у Києві. За словами Еміне Джеппар, створення платформи має на меті «задати багаторівневу рамку, яка триматиме тему Криму на різних рівнях».

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ