Вступити до родини ATR

«Гроші є»: депутат про витрати України на деокупацію Криму у 2021

21 грудня 2020, 13:46
829

Витрати України на фінансування процесу деокупації Криму у 2021 році передбачені прийнятим нещодавно державним бюджетом.

ФОТО: socportal.info

ФОТО: socportal.info

Про те, чи достатньо коштів виділив уряд на «кримське питання» розповіла народний депутат України від партії «Слуга народу» Єлизавета Ясько у програмі BUGUN на телеканалі ATR.

«Є фінансування культурної дипломатії — на допомогу переселенцям, на будівництво квартир. На щомісячну допомогу переселенцям закладено 3 млрд. грн. На інформаційний суверенітет і підтримку телеканалів — 350 млн. грн. На ДП «Кримський дім» — 465 тис. грн. Вважаю, що цього дуже мало. На діяльність Міністерства реінтеграції — 924 млн грн. Коротше кажучи, гроші є», — підсумувала Ясько.

Вона також відзначила кошти, виділені на культурні проєкти, закладені на гранти від Українського культурного фонду — більше 400 млн грн.

«Усім рекомендую використовувати ті можливості, що зараз є, і все-таки, у наступному році, зробити хоча б кілька серйозних культурних продуктів, які разом з українськими парламентарями і з усіма могли б використовувати на міжнародній арені», — закликала депутат.

Нагадаємо, Верховна Рада України на засіданні у вівторок, 15 грудня, ухвалила проєкт державного бюджету на 2021 рік у другому читанні і в цілому. Його підтримали 289 нардепів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ