Вступити до родини ATR

Кримська платформа: на етапі створення важливо залучити європарламентарів — експерт

22 грудня 2020, 10:23
673

Участь євродепутатів в обговоренні процесу створення Кримської платформи з деокупації необхідна, адже платформа може стати майданчиком, що групує сили західного світу, тих, хто підтримує Україну в боротьбі з РФ, тих, хто виступає проти окупації Криму РФ.

Такою думкою поділився експерт, політолог, співзасновник Національної платформи «Діалог про мир та безпечну реінтеграцію» Олег Саакян у програмі BUGUN на телеканалі ATR.

«Відповідно, для посилення тиску на РФ нам важливо зібрати там наших союзників. Це образ союзницького або напівсоюзницького формату. ЄС виступає послідовним партнером України, тому участь європарламентарів на етапі створення цього майданчика була б вкрай корисною. У Європарламенті серед євродепутатів є ціла ніша друзів України, у різних фракціях. Це б допомогло комунікувати з урядами, депутатськими корпусами країн-учасниць ЄС, що представлені у ЄП», — вважає експерт.

Як повідомляв ATR.ua, 5 листопада, на брифінгу міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба повідомив, що перший саміт Кримської платформи відбудеться у травні 2021 року у Києві. За словами Еміне Джеппар, створення платформи має на меті «задати багаторівневу рамку, яка триматиме тему Криму на різних рівнях».

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ