Вступити до родини ATR

Зараз Україна у пошуку співзасновників: експерт прогнозує запуск Кримської платформи навесні/влітку 2021

22 грудня 2020, 10:37
650

Чи не залишиться на словах створення Кримської платформи, і коли чекати ознак успішної діяльності майданчику — питання, що турбує багатьох громадян України.

Експерт, політолог, співзасновник Національної платформи «Діалог про мир та безпечну реінтеграцію» Олег Саакян поділився своїм прогнозом щодо термінів створення Кримської платформи у програмі BUGUN на телеканалі ATR.

«Я думаю, що це перше коло консультацій. Тобто Україна зараз шукає співзасновників Кримської платформи. Я не думаю, що найближчим часом, процес створення КП перейде до прикладних справ, поки триває цей перший консультаційний етап. Тим більше, що в США зараз тільки буде плануватися політика по Україні. Думаю, що після цього, навесні чи на початку літа цей формат визріє до інституційної форми, у будь-якому разі, ми побачимо її намітки», — спрогнозував політолог.

Як повідомляв ATR.ua, 5 листопада, на брифінгу міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба повідомив, що перший саміт Кримської платформи відбудеться у травні 2021 року у Києві. За словами Еміне Джеппар, створення платформи має на меті «задати багаторівневу рамку, яка триматиме тему Криму на різних рівнях».

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ