Вступити до родини ATR

«Кримський титан» знизив виробництво основної продукції через ремонтні заходи на сірчанокислотному виробництві

28 грудня 2020, 12:42
1474

У 2020 році завод «Кримський титан» Дмитра Фірташа знизив виробництво свого основного продукту — діоксиду титану — на 15% у порівнянні з 2019 роком через вимушений простій підприємства протягом трьох місяців.

Про це заявив гендиректор компанії «Титанові інвестиції» (назва хімзаводу після окупації Криму РФ у 2014 році — ред.) Олексій Обідін, передає Interfax.

За його словами, причиною простою стала необхідність проведення ремонтних заходів на сірчанокислотному виробництві. Він додав, що хімзавод частково заповнював спад обсягів виробництва у березні, вересні та листопаді 2020 року.

Окрім того, повідомляється, що виробництво сірчаної кислоти скоротилося у поточному році на 17%, до 290 тис. тонн.

«Випуск залізного купоросу виріс майже на 20%, до 28,6 тис. тонн. Виробництво червоного залізоокисного пігменту збереглося на рівні 2019 року, здійснювалося відповідно до споживчого попиту», — уточнив Обідін.

Як повідомляв ATR.ua, 17 грудня окупаційне «Міністерство промислової політики» Криму доручило керівництву «Кримського титану» надати алгоритм процесу кадрової оптимізації 350 співробітників філії в Армянську, а також списки вивільнюваних професій, що складає приблизно 10% штату.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ