Вступити до родини ATR

Головуючий захворів: суд несподівано переніс засідання у білогірській «справі» про тероризм

28 грудня 2020, 13:57
1457

Південний окружний військовий суд Ростова-на-Дону переніс у день розгляду, 28 грудня, засідання у так званій «справі про тероризм» щодо кримських татар, жителів м. Білогірськ окупованого РФ Криму.

Про це повідомив адвокат політв'язнів Назім Шейхмамбетов у коментарі для сайту телеканалу ATR.

«Судове засідання було відкладено на 11 січня 2021 через хворобу головуючого суду. Інформація була озвучена нам сьогодні на початку засідання. При цьому держобвинувач не був присутній — його заздалегідь попередили. На засідання приїхали близькі політв'язнів, в надії побачити своїх рідних. Весь цей час вони очікували на вулиці, а температура повітря  -2 відчувається, як -9», — сказав адвокат.

Нагадаємо, 10 червня 2019 року біля в’їзду на «Керченський міст» окупанти зупинили автомобіль з родичами кримськотатарських політв’язнів, які прямували у Ростов-на-Дону на суди. Тоді «правоохоронці» затримали Енвера Омерова. Пізніше стало відомо, що у цей час обшуки проводилися ще у кількох будинках кримських татар в окупованому Криму. У той день окупанти також затримали Айдера Джаппарова та сина Енвера Омерова — Ризу Омерова. Кримських татар звинуватили у причетності до «терористичної» організації. Згодом усіх незаконно етапували до РФ.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ