Вступити до родини ATR

Співробітники СБУ, що перейшли на службу ФСБ РФ, намагаються впливати на українців методами дискредитації керівництва країни — розвідка

28 грудня 2020, 18:45
2204

Головне управління розвідки України оприлюднило перехоплену розмову між двома представниками російської Федеральної служби безпеки, які перебували у Сімферополі та Донецьку відповідно.

«Колеги» обговорювали пошук інформації щодо начальника розвідувального органу МО України полковника Кирила Буданова і передачу її в управління ФСБ РФ, що спеціалізується на проведенні спеціальних і диверсійних операцій, повідомляє пресслужба Головного управління розвідки України.

Як доказ відомство оприлюднило аудіофайл розмови і повідомило, що співрозмовниками є колишні співробітники кримського Главку СБУ, що зрадили присязі та перейшли на службу до ФСБ РФ.

У відомстві уточнюють, що метою таких операцій є комплексний вплив на населення України, окрім того, це спроби всіляко дискредитувати представників вищого державного і військового керівництва України.

«З цією метою і за допомогою російських і проросійських інформаційних ресурсів і агентів впливу на території України поширюються фейкові новини, документи, чутки, плітки, вкидаються нібито достовірні матеріали, які свідчать про професійну некомпетентність, факти корупції або якісь ганебні або «зрадницькі» вчинки вітчизняних керівників», — наголошується у публікації відомства.

 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ