Вступити до родини ATR

Пошук можливостей для «нормалізації» відносин надихає Путіна на експансію — Кулеба в інтерв'ю для «Internationale Politik»

29 грудня 2020, 12:27
1891

У 2014 році, коли РФ окупувала Крим і напала на Донбас, Захід багато часу витратив на роздуми про те, чого насправді хоче Москва. Зараз кожному повинні стати зрозумілими цілі Росії: йдеться про те, щоб розширити свою територію та підірвати західні демократії.

Про це сказав міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба інтерв'ю німецькому політичному журналу «Internationale Politik».

«Заходу потрібно набагато більше інвестувати у відлякування Кремля від його подальших агресивних кроків. Якою б високою не була ціна превентивних заходів, ціна за розв'язання наступної кризи, яку спровокує Росія, буде в будь-якому випадку набагато вищою», — сказав Кулеба.

За його словами, на Заході повинні розуміти, що коли одна країна стає жертвою російської агресії, помилково сподіватися, що такого не станеться з власною країною.

«Те, що роблять Франція, Німеччина, США та інші західні держави для нашої підтримки проти російської агресії, нам дуже допомагає. А те, чого вони не роблять, а саме, вказати Кремлю на чіткі межі — нам би допомогло ще більше», — вказав Кулеба.

Він додав, що постійний пошук можливостей «нормалізації» відносин з Росією надихає президента РФ Володимира Путіна тільки на експансію, оскільки той нормальних відносин не хоче.

«Коли Еммануель Макрон, чиї зусилля щодо посилення Європи я дуже ціную, закликав до зближення з Росією, Кремль відповів отруєнням Олексія Навального. Випадок Навального став тестом для Заходу. Якщо він залишиться без наслідків і відбудеться повернення до «business as usual», моральному авторитету Заходу буде завдано більшої шкоди», — вважає міністр.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ