Вступити до родини ATR

Скільки «суддів» — стільки «рішень»: кримськотатарський журналіст оскаржуватиме незаконний штраф

6 січня 2021, 08:07
1136

18 листопада 2020 року окупаційний «Центральний районний суд» Сімферополя оштрафував журналіста і кореспондента видання «Грани.ру» Вілена Темер’янова на 2 тис. рублів, без його присутності на засіданні.

ФОТО: Кримська солідарність

ФОТО: Кримська солідарність

Темер’янова повідомили про таке рішення «судді» поштою, лист про постанову прийшов йому 3 січня. Про це повідомили активісти на сторінці ГО «Кримська солідарність» у Facebook.

«Суддя Евеліна Федоренко вирішила, що зібрання понад 200 слухачів, які приїхали 3 листопада до суду у Сімферополі на вирок кримським татарам, має ознаки «масового заходу». А дії журналіста Вілена Темер’янова підпадають під ознаки складу правопорушення, передбаченого ч.1 ст.20.6.1 Кодексу РФ про адміністративні правопорушення. Відповідне рішення суд виніс 18 грудня без присутності Темер’янова, повідомивши журналіста про постанову поштою», — йдеться у повідомленні.

За словами активістів, доказом провини кореспондента є адміністративний протокол, складений на Темер’янова 3 листопада 2020 року, за «організацію масового заходу».

«Згідно з рапортом співробітника поліції Стєкольщікова, який забезпечував охорону громадського порядку біля адміністративної будівлі Кримського гарнізонного військового суду під час проведення судового засідання у справі Хізб ут-Тахрір, «...на прилеглій території зібралося близько 200 громадян кримськотатарської національності, частина з яких одягли накидки білого кольору із зображенням громадян, а також з написами «За книгу в тюрму» і вишикувалися навпроти входу в будівлю суду».

Варто відзначити, що 30 грудня інший «суддя» так званого «Центрального районного суду» окупантів Олександр Вороний виніс рішення на користь Темер’янова, постановивши, що кореспондент не має відношення до організації спільного масового перебування громадян біля «суду» 3 листопада 2020 року.

Журналіст Вілен Темер’янов і його захисник мають намір оскаржити постанову «судді» «Центрального районного суду» Евеліни Федоренко.

«Я знімав і фотографував людей, які зібралися біля суду. Так, це комусь не подобається. Але ніхто не може обмежувати роботу журналіста, поліція тим більше. На мені була медична маска, я дотримувався протиепідеміологічних заходів. Винним себе не вважаю», — цитують активісти Темер’янова.

Нагадаємо, вранці 28 грудня у передмісті Джанкоя силовики окупантів фактично викрали із власного будинку на очах родини громадянського журналіста Вілена Темер’янова. Вони примусово доставили його спочатку до Київського відділу «поліції», а потім до будівлі «Центрального районного суду» окупантів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ