Вступити до родини ATR

Окупанти закидають адміністративку журналісту Зіядінову: у «поліції» виправили грубі порушення у складеному раніше протоколі

8 січня 2021, 07:28
968

Співробітники «поліції» окупантів повторно передали до так званого «Центрального районного суду» для розгляду матеріали «справи» про «адміністративне правопорушення» щодо кореспондента «Кримської солідарності» Абляміта Зіядінова.

ФОТО: Кримська солідарність

ФОТО: Кримська солідарність

Згідно з повідомленням активістів ГО «Кримська солідарність», 15 січня «суд» окупантів вирішить, чи порушив журналіст режим самоізоляції, відповідно до положень ст. 20.6.1 КпАП РФ (Невиконання правил поведінки при надзвичайній ситуації або загрозі її виникнення).

 «Рівно два місяці тому, 3 листопада, я був затриманий разом з Віленом Темер’яновим у Сімферополі біля будівлі суду. На цей вирок я прямував з метою виконання своїх професійних обов'язків, адже я є кореспондентом, з метою висвітлення цих подій. Нас доставили у відділення поліції, протримали нас близько 6 годин. Були порушені наші права, не допускалися адвокати, які повинні були допомогти нам при складанні протоколів. На мене, зокрема, був складений протокол про адміністративне правопорушення за статтею 20.6.1 КпАП РФ», — розповів сам Аблямітов.

За його словами,  того ж вечора співробітники «поліції» відвезли журналістів до «суду», але зважаючи на наявність грубих помилок, «протоколи» затримання були повернуті силовикам окупантів для виправлення помилок. 2 січня Зіядінов отримав повістку про те, що 15 січня його знову викликають до «суду».

«Цю подію я сприймаю як умисне переслідування, в різних формах, кримських активістів, журналістів, незалежні засоби масової інформації. Адже ми виявляємо те беззаконня, яке відбувається щодо людей у Криму», — резюмував журналіст.

Нагадаємо, що 3 листопада кореспонденти «Кримської солідарності» Абляміт Зіядінов та Вілен Темер’янов були затримані біля будівлі Кримського гарнізонного військового суду, куди приїхали висвітлювати акцію підтримки у зв'язку з вироком політв'язням Арсену Абхаїрову, Рустему Емірусеїнову та Еcкендеру Абдулганієву — їх того дня засудили до тривалих термінів ув'язнення. Разом із кореспондентами затримали активіста Ерфана Бекірова, який прийшов до суду підтримати політв'язнів. У Зіядінова й Темер’янова були прескарти та редакційне завдання.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ