Вступити до родини ATR

Викрадений і незаконно засуджений окупантами Вигівський міг перехворіти на коронавірус: він повідомив про спалах COVID-19 у колонії

11 січня 2021, 08:59
747

Викрадений окупантами, незаконно засуджений РФ громадянин України Валентин Вигівський повідомив у листі близьким про спалах коронавірусу у колонії, де його утримують. Він також не виключає, що вже перехворів.

Про це повідомив батько політв'язня Петро Вигівський, передає Укрінформ.

«Сьогодні отримали лист від сина Валентина, який знаходиться вже сьомий рік в ув'язненні у Росії, у Кірово-Чепецьку. Увесь цей час його утримують в режимі ПКТ (приміщення камерного типу — ред.) або ШІЗО. Це дуже жорсткі режими утримання. Зараз в колонії ходить COVID-19. Медичної допомоги не надають, тестів також не проводять. Син підозрює, що вже хворів на цю хворобу», — зазначив батько політв'язня.

Така ж ситуація і в інших місцях утримання незаконно ув'язнених українців, уточнив Вигівський.

«Наша головна допомога у таких умовах, на мій погляд, полягає в широкому розголошенні у світових ЗМІ цієї страшної ситуації», — підкреслив він.

Нагадаємо, що 17 вересня 2014 року Валентин Вигівський поїхав до Криму на виставку авіації. Через місяць його родичам повідомили про те, що на вокзалі у Сімферополі Валентина затримали співробітники ФСБ спільно з «кримською самообороною». Згодом йому було пред'явлено звинувачення у «шпигунстві». 15 грудня 2015 року він був засуджений до 11 років колонії суворого режиму за цим звинуваченням. Відбуває покарання у важких умовах у ВК-11 під містом Кірово-Чепецьк Кіровської області РФ.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ