Вступити до родини ATR

«25 років після відновлення цілісності України», «направити свої рекомендації»: ще про законопроєкт «політики перехідного періоду» на повернутих територіях

12 січня 2021, 07:19
594

Міністерство з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій оприлюднило драфт законопроєкту «Про державну політику перехідного періоду».

Згідно з текстом законопроєкту, перехідний період — це період часу, протягом якого «реалізується державна політика, спрямована на відновлення територіальної цілісності України в межах міжнародно визнаного державного кордону та забезпечення державного суверенітету України на тимчасово окупованих територіях, подолання наслідків збройної агресії Російської Федерації, реінтеграції деокупованих територій, відновлення на них конституційного ладу України і розвиток стійкого миру».

Окрім того, перехідний період поділяється на конфліктний (триває наразі) та постконфліктний періоди.

Термін закінчення періоду — через 25 років з дати відновлення територіальної цілісності України в межах міжнародно визнаного державного кордону.

Нагадаємо, що наприкінці грудня драфт законопроєкту був направлений для ознайомлення вченим та експертам. Мінреінтеграції також пропонує «усім охочим» направити свої рекомендації до 29 січня 2021 року на адресу електронної пошти [email protected].

Варто зазначити, що документ займає майже 100 сторінок, ще 120 сторінок містить порівняльна таблиця з пропозиціями правок в інші нормативно-правові акти.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ