Вступити до родини ATR

«Кримінальна справа» журналіста Кадирова: окупанти змінюють склад «суду»

12 січня 2021, 08:42
717

У понеділок, 11 січня у так званому «Нижньогірському районному суді» окупантів засідання з розгляду «кримінальної справи» щодо громадянського журналіста Айдера Кадирова з невідомих причин не відбулося.

ФОТО: Кримська солідарність

ФОТО: Кримська солідарність

Про це розповів переслідуваний РФ Айдер Кадиров, передають активісти ГО «Кримська солідарність» на сторінці у Facebook.

«Сьогодні у мене мало відбутися судове засідання. Я прийшов у призначений час. Мене відправили до секретаря «суду». Я 15–20 хвилин чекав. Вийшла секретар, яка брала участь у двох попередніх процесах, сказала, що «суд» скасовується. У зв'язку з чим — вона не пояснила. Тільки сказала, що повністю змінюється склад «суду», і про наступне судове засідання я буду сповіщений повісткою, — розповів Кадиров. 

Нагадаємо, що окупаційна «влада» Криму 31 серпня прийшла з обшуками до помешкань кримських татар у Нижньогірському й Совєтському районах Криму, а також у Судаку. Після обшуків чотирьох кримських татар — Айдера Кадирова, Айдера Аблякімова, Рідвана Умерова та Енвера Топчі — затримали і повезли в «управління» ФСБ у Сімферополі. Проти них окупантами порушено «кримінальну справу» за статтею «про неінформування» (205.6 КК Росії).

Прокуратура і поліція АР Крим почали кримінальне провадження за фактом незаконних обшуків у будинках кримськотатарських активістів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ