Вступити до родини ATR

Кремлівська репресивна машина продовжує терор над громадянами України — омбудсмен

12 січня 2021, 12:33
824

Південний окружний військовий суд у Ростові-на-Дону 12 січня ухвалив рішення про позбавлення волі кримських татар, жителів Білогірського району Криму. Правозахисники обурені незаконним вироком та закликають міжнародну спільноту консолідувати зусилля задля найскорішого звільнення бранців.

ФОТО: FB/Denisova

ФОТО: FB/Denisova

Про це на своїй сторінці у Facebook написала уповноважена Верховної Ради України з прав людини Людмила Денісова.

«Російські судді щойно позбавили волі кримських татар Енвера та Різу Омерових — на 18 та 13 років відповідно, Айдера Джаппарова — на 17 років з відбуванням покарання у колонії суворого режиму. Згідно з вироком суду кожен з них перших два роки ув’язнення буде утримуватися у тюрмі», — поінформувала омбудсмен.

Вона також засудила незаконне рішення щодо фігурантів білогірської групи «справи про тероризм», ухвалене країною-агресором, яка «своїми ганебними діями продовжує демонстративно порушувати міжнародні договори та норми міжнародного права».

Денісова нагадала, що сьогодні, 12 грудня, у День українського політв'язня, усім громадянам України, що знаходяться у кремлівському полоні необхідна підтримка та консолідація зусиль міжнародної спільноти задля їхнього найскорішого звільнення.

Нагадаємо, 10 червня 2019 року біля в’їзду на «Керченський міст» окупанти зупинили автомобіль з родичами кримськотатарських політв’язнів, які прямували у Ростов-на-Дону на суди. Тоді «правоохоронці» затримали Енвера Омерова. Пізніше стало відомо, що у цей час обшуки проводилися ще у кількох будинках кримських татар в окупованому Криму. У той день окупанти також затримали Айдера Джаппарова та сина Енвера Омерова — Ризу Омерова. Кримських татар звинуватили у причетності до «терористичної» організації. Згодом усіх незаконно етапували до РФ.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ