Вступити до родини ATR

Політв'язні Емірусеїнов, Абдулганієв та Абхаїров незаконно переміщені в ще більш нелюдські умови утримання СІЗО-3 Новочеркаська

13 січня 2021, 10:33
1012

Бранці Кремля, кримські татари, незаконно звинувачені РФ у тероризмі, Рустем Емірусеїнов, Ескендер Абдулганієв та Арсен Абхаїров незаконно переміщені силовиками держави-окупанта з Ростовського СІЗО до Новочеркаська.

ФОТО: Кримська солідарність

ФОТО: Кримська солідарність

Про це розповів адвокат Едем Семедляєв, передають активісти ГО «Кримська солідарність».

«Сьогодні стало відомо, що їх етапували в СІЗО-3 Новочеркаська. Їх затримали 14 лютого 2019 року, з того часу вони встигли побувати у Сімферопольському та Ростовському СІЗО», — повідомили активісти.

За словами адвоката, обидва скаржаться на огидні умови утримання — «найжахливіші з усіх СІЗО, у яких вони побували».

Нагадаємо, що 3 листопада Південний окружний військовий суд у Ростові-на-Дону виніс вирок фігурантам «справи так званий тероризм» (красногвардійської групи): Рустема Емірусеїнова засуджують до 17 років позбавлення волі з відбуванням перших двох років у в'язниці, решту терміну — в колонії суворого режиму, також йому призначений один рік обмеження. Арсена Абхаїрова засудили до 13 років, з відбуванням перших двох років у в'язниці. Ескендера Абдулганієва — до 12 років, також з відбуванням двох перших років у вʼязниці.

Як відомо, 14 лютого 2019 року в смт. Октябрське Красногвардійського району Криму співробітники ФСБ провели обшуки у будинках кримських татар Рустема Емірусеїнова, Арсена Абхаїрова та Ескендера Абдулганієва. Після цього чоловіків затримали, їх звинувачують у «причетності до діяльності терористичної організації».

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ