Вступити до родини ATR

Політв'язень Абдулганієв місяць без ковдри: через холод він змушений використовувати куртку та інший одяг

13 січня 2021, 07:47
1085

Політв'язень, незаконно засуджений РФ до 12 років позбавлення волі, Ескендер Абдулганієв, з дня прибуття до СІЗО-3 Новочеркаська, 4 грудня 2020 року, спить у холоді, без ковдри з розбитим санвузлом у переповненій камері.

ФОТО: Кримська солідарність

ФОТО: Кримська солідарність

Про це розповів адвокат Едем Семедляєв, передають активісти ГО «Кримська солідарність».

«Щодо Ескендера Абдулганієва, 4 грудня, як він туди заїхав, йому досі не видали ковдру, вкривається чим попало — куртками та іншим одягом, тому, що дуже холодно. У камері знаходиться 4 особи. Елементарно унітаз тріснув, зламаний навпіл», — розповів адвокат.

За його словами, адміністрація відмовила політв'язневі навіть у переводі до карцеру, де умови утримання набагато краще.

Нагадаємо, що 3 листопада Південний окружний військовий суд у Ростові-на-Дону виніс вирок фігурантам «справи так званий тероризм» (красногвардійської групи): Рустема Емірусеїнова засуджують до 17 років позбавлення волі з відбуванням перших двох років у в'язниці, решту терміну — в колонії суворого режиму, також йому призначений один рік обмеження. Арсена Абхаїрова засудили до 13 років, з відбуванням перших двох років у в'язниці. Ескендера Абдулганієва — до 12 років, також з відбуванням двох перших років у вʼязниці.

Як відомо, 14 лютого 2019 року в смт. Октябрське Красногвардійського району Криму співробітники ФСБ провели обшуки у будинках кримських татар Рустема Емірусеїнова, Арсена Абхаїрова та Ескендера Абдулганієва. Після цього чоловіків затримали, їх звинувачують у «причетності до діяльності терористичної організації».

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ