Вступити до родини ATR

Абдулгазієв, Абдулкадиров, Абдуллаєв, Абдурахманов, Аділов залишаться під незаконним арештом до середини літа 2021

13 січня 2021, 08:15
2113

На попередніх «слуханнях» за сфабрикованою силовиками РФ «кримінальною справою про так званий тероризм», щодо кримських татар Тофіка Абдулгазієва, Владлена Абдулкадирова, Ізета Абдуллаєва, Меджита Абдурахманова, Біляла Аділова Південний окружний військовий суд у Ростові-на-Дону, 12 січня своїм рішенням постановив продовжити політв'язням термін утримання під вартою.

ФОТО: Кримська солідарність

ФОТО: Кримська солідарність

Про це повідомив адвокат Еміль Курбедінов у коментарі для сайту телеканалу ATR.

«Жодне з клопотань не було задоволено. Запобіжний захід продовжено до 20 липня 2021», — сказав адвокат.

Як повідомляв ATR.ua, 25 незаконно обвинувачених РФ у тероризмі кримських татар, заарештованих внаслідок наймасовішої облави силовиків окупантів у Криму 27 березня 2019 року, співробітники ФСБ розділили на 5 груп, надавши кожній свій номер у матеріалах «справи». Так, Абдулгазієв, Абдулкадиров, Абдуллаєв, Абдурахманов, Аділов входять до третьої групи.

Нагадаємо, внаслідок облави ФСБ на кримських татар у Криму 27 березня були затримані 20 осіб за підозрою у «причетності до терористичної організації». 28 березня стало відомо про затримання в Ростові-на-Дону ще трьох кримських татар, в чиїх будинках на півострові окупанти напередодні провели обшуки. Пізніше «Київський райсуд» Сімферополя заарештував усіх 23 кримських татар. Багатьох політв'язнів етапували в РФ. Ще одного політв’язня Раїма Айвазова затримали під час перетину російського кордону на КПВВ «Каланчак». 18 квітня 2019 року «Київський районний суд» Сімферополя обрав йому запобіжний захід у вигляді утримання під вартою. Також 10 червня 2019 року у селищі Строганівка під Сімферополем було затримано Ескендера Сулейманова, брата політв'язня Руслана Сулейманова, заарештованого під час масових обшуків 27 березня 2019 року. Таким чином, друга сімферопольська група «справи про тероризм» становила 25 осіб.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ