Вступити до родини ATR

Назустріч політв'язню для стабільної роботи «репресивної машини» РФ: суд дозволив тяжкохворому Сулейманову не їздити до Ростова-на-Дону

14 січня 2021, 11:05
852

У середу, 14 січня стало відомо, що Південний окружний військовий суд у Ростові-на-Дону дозволив політвʼязню Амету Сулейманову брати участь в «судових засіданнях по суті» з так званого «Кримського гарнізонного військового суду» за допомогою відеоконференцзв'язку.

Як відомо, політв'язень Амет Сулейманов, що страждає хронічними серцевими захворюваннями, для участі в «судових» засіданнях, був змушений долати шлях з Криму до Ростова-на-Дону, проводячи майже добу без сну. Таке навантаження давало негативний вплив на його здоров'я та здатність брати участь, у сфабрикованому окупаційними силовиками, процесі.

 «Суд дозволив Сулейманову брати участь по відеоконференцзв'язку з Кримського гарнізонного військового суду. У зв'язку зі станом його здоров'я, так як переїзди з Криму до Ростов-на-Дону дуже стомлюють його, суд пішов назустріч», — передають активісти ГО «Кримська солідарність» на сторінці у Facebook, з посиланням на адвоката Едема Семедляєва.

Нагадаємо, 11 березня 2020 року окупанти у Криму увірвалися з обшуками до будинків сімох кримських татар. Так звані «слідчі дії» були проведені у матері Сейтумера Сейтумерова — ведучого телеканалу ATR, Сейдамета Мустафаєва — стрімера «Кримської солідарності», Сейтумера Сейтумерова — історика, Шукрі Сейтумерова, Рустема Сейтмеметова, Амета Сулейманова і Айдера Сулейманова. Усім кримським татарам окупанти закидають участь у забороненій в РФ організації.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ