Вступити до родини ATR

Надання допомоги неможливе: окупанти визнали неефективність ковідного шпиталю у Леніному

18 січня 2021, 08:39
616

«Прокуратура» окупантів повідомила про серйозні порушення в організаційній діяльності інфекційного госпіталю смт. Леніне — райцентру на Керченському півострові.

Таку інформацію поширила пресслужба так званої «прокуратури Ленінського району» Криму.

«Фактичне забезпечення лікарняних ліжок киснем становить менше п'яти відсотків від загального ліжкового фонду, при нормі понад 70 відсотків. Відділення не в повному обсязі укомплектоване необхідним обладнанням для надання спеціалізованої допомоги важкохворим», — йдеться у повідомленні окупаційного «відомства».

Окрім того, повідомляється про повну відсутність термометрів, масок для кисневої терапії, шприцевих насосів, апарату для визначення газів крові та нестачі моніторів для зняття показань артеріального тиску, електрокардіограми, частоти дихання, температури, оксиметрії, капнометрії та серцевого викиду.

Не менш гострою також є проблема забезпечення обладнанням реанімаційного відділення шпиталю. Відділення не у повному обсязі укомплектоване апаратами ШВЛ, відсутня тромбоеластографія та низка необхідних медикаментів, таких як метілпреднізалон, цефотоксім і медичний кисень. У вкрай малих кількостях наявний цефазолін та преднізалон, що свідчить про неможливість надання ефективної та своєчасної допомоги хворим.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ