Вступити до родини ATR

Зупинити колонізацію Криму РФ: зробити півострів нестерпно важким тягарем — Муждабаєв

18 січня 2021, 09:07
696

Інформація про кількість росіян, що незаконно переїхали з РФ до тимчасово окупованого Криму, згідно з останнім повідомленням «влади», ймовірно занижена, а «цифри можуть бути більшими».

ФОТО: ATR.ua

ФОТО: ATR.ua

Такою думкою поділився заступник гендиректора телеканалу ATR, журналіст Айдер Муждабаєв, передає «Телеграф».

«Думаю, цифри можуть бути більшими. У Криму зараз тільки військових і ФСБшників — десятки тисяч. Конкретних даних про те, скільки на півострові зараз росіян, напевно, немає ні у кого. Але з розповідей кримських татар, які там живуть, як гриби зараз ростуть мікрорайони для ФСБ, військових, прокурорських», — сказав журналіст, коментуючи на прохання видання інформацію підконтрольного окупаційній владі так званого «управління федеральної служби державної статистики у Криму та Севастополі».

На думку Муждабаєва, змусити окупантів прибратися з Криму можна тоді, коли світова спільнота буде виконувати у повній мірі вже введені санкції.

«Щоб арештовувалися судна, що заходять у кримські порти, літаки, які прилітають на півострів, —пояснює він. — Щоб будь-яка співпраця з окупованим Кримом ставала нестерпно важким тягарем як для російських структур, так і для іноземних, які періодично лізуть туди, намагаючись обійти заборони та підзаробити. На жаль, відповідні каральні заходи застосовуються вкрай рідко. Сподіваюся, з приходом нової влади в США, санкційна політика проти Росії буде більш послідовною. І куди більш відчутною для Кремля».

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ