Вступити до родини ATR

«На папері одне, а насправді інше»: до суду викликаний сусід по камері — адвокат про позов Аметова до РФ

18 січня 2021, 14:15
642

«Суд» окупантів розглянув докази сторони захисту за позовом політв'язня Казима Аметова до РФ про стягнення грошових коштів за нелюдяні умови утримання в Сімферопольському СІЗО.

Про це у коментарі для сайту телеканалу ATR повідомив адвокат Аметова Рустем Кямілєв.

«Наразі проходить стадія подання доказів, ми зафіксували представлену відповідачами документацію, зокрема договір на санобробку й інформацію про розмір приміщення (у СІЗО м. Сімферополя, де Аметов незаконно утримувався — ред.), — сказав Кямілєв.

Окрім того, за словами адвоката, «суд» задовольнив клопотання захисту про виклик за свідка сусіда Аметова по камері у СІЗО Сімферополя. Кямілєв упевнений, що він підтвердить позицію сторони захисту.

«На наступному засіданні, 22 січня, відповідач, представники СІЗО, будуть показувати копії журналів про вихід мого підзахисного на прогулянку, до банно-прального комплексу та іншу інформацію, що стосується норм умов утримання. Але ми всі розуміємо, що на папері одне, а за фактом інше», — уточнив адвокат.

Нагадаємо, «Залізничний районний суд» Сімферополя розпочав розгляд позову Казима Аметова у зв'язку з нелюдськими умовами утримання під вартою в ІТТ Бахчисарая та в СІЗО №1 Сімферополя. Кримський татарин перебував під вартою з 23 листопада 2017 року по 24 січня 2019 року, а у липні цього року звернувся до суду з позовною заявою. У позові повідомляється, що в ІТТ Бахчисарая Казима Аметова тримали в камері площею 8 квадратних метрів, без унітаза, без вентиляції. Замість санвузла — дірка в підлозі, нічим не відгороджена від житлового простору камери. Питної води в камері не було, а гаряча вода в крані зовсім була відсутня. Замість призначених 48 годин утримання позивач знаходився там протягом 7 днів за відсутності прогулянок, доступу до свіжого повітря, гарячого харчування та душу.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ