Вступити до родини ATR

«Поліція» окупантів прийшла з «опитуванням» до дружини незаконно засудженого РФ політв'язня Омерова

18 січня 2021, 15:06
703

Співробітники «поліції» окупантів прийшли «опитати» дружину політв'язня Ризи Омерова за фактом одиночного пікету, що вона провела у підтримку свого чоловіка, якому 12 січня Південний окружний військовий суд РФ виніс незаконний обвинувальний вирок.

ФОТО: Кримська солідарність

ФОТО: Кримська солідарність

Про це розповіла адвокат Ліля Гемеджі, яка консультувала жінку по телефону, передають активісти ГО «Кримська солідарність» на сторінці у Facebook.

«До Севільї Омерової приходив дільничний поліції на прізвище Литвинов. Він повідомив, що до нього надійшов матеріал, що йому потрібно її опитати. Вона відмовилася від дачі будь-яких пояснень, але підписала папір з посиланням на 51 статтю Конституції РФ», — повідомила Гемеджі.

Активісти нагадали, що під час обшуку в їхньому будинку у червні 2019 року в Омерової почалися передчасні пологи. Співробітники «поліції», що прийшли до будинку Омерова, викликали автомобіль швидкої допомоги, щоб доставити жінку до лікарні. Лікарям вдалося надати своєчасну допомогу.

Нагадаємо, що 27 грудня дружина політв'язня Ризи Омерова вийшла з одиночним пікетом у селищі Азовське Джанкойського району Криму. Жінка стояла з плакатом «Кримські татари — не терористи. Зупиніть репресії. Звільніть чоловіка».

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ