Вступити до родини ATR

Окупанти спотворюють історичні факти: онлайн-виставка виправдання незаконної окупації Криму РФ

19 січня 2021, 10:01
661

Окупаційна «влада» до «Дня Криму» ініціювала виставку у черговій спробі поширити інформацію про законність волевиявлення «народу Криму» на референдумі у 2014 році, при цьому маніпулюючи архівними документами з фондів «держархіву».

Про відкриття «історико-документальної виставки», в основу якої лягли архівні документи з фондів «державного архіву» Криму, повідомили підконтрольні окупантам ЗМІ.

На відкритті виставки голова «Держкомархіву» окупантів, Олег Лобов демонстрував високі навички «окозамилювання», називаючи референдум від 20 січня 1991 року у Криму, «відправною точкою у новітній історії півострова та початком тривалого шляху до возз'єднання Криму з Росією». Додавши, що «експоновані архівні документи є тому яскравою ілюстрацією».

Виступ архівіста відділу комплектування, упорядкування документів архівних фондів «Державного архіву Республіки Крим» Костянтина Могаричева так само не потребує коментарів.

«(Могаричев — ред.) Представив експозицію та розповів про становлення державності у Криму, акцентувавши увагу на декреті Центрального Виконавчого Комітету Рад Робітничих Солдатських і Селянських Депутатів Радянської Республіки Тавриди про створення Радянської Соціалістичної Республіки Тавриди у 1918, проєкт першої Конституції республіки, листуванні з питання передачі Стрілківської та Щасливцевської сільських рад Джанкойського району Кримської області до складу Генічеського району Херсонської області у середині 1950-х років, а також документах щодо референдуму про правовий і державний статус Республіки Крим», — звітують окупанти.

Окрім того, онлайн-маніпуляцію історичними фактами та наочний процес навмисного спотворення історії півострова окупантами РФ ви можете побачити за посиланням «Архіви Республіки Крим» у розділі «Виставки».

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ