Вступити до родини ATR

Щоб не порушувалися права підсудного, «суд» окупантів пішов на зустріч: у «справі про неінформування» відбудеться попереднє слухання

21 січня 2021, 09:23
1424

«Судацький міський суд» призначив повторне проведення попереднього засідання у «справі про неінформування» щодо Рідвана Умерова, «аби його право на захист не порушувалося».

Про це повідомили активісти ГО «Кримська солідарність» у коментарі для сайту телеканалу ATR.

«30 листопада «суддя» винесла постанову про призначення засідання у загальному порядку 10 грудня, повідомлення я отримав 11 грудня. Відповідно, через неналежне повідомлення на засіданні я не був присутній», — розповів активістам адвокат Умерова.

За його словами, захист у клопотання до «судді», наполягала на повторному проведенні пропущеного засідання. Адвокат висловив думку, що «суддя» окупантів пішла на зустріч його підзахисному, призначивши засідання з попереднього слухання справи на 4 лютого, «щоб права Умерова не порушувалися».

Нагадаємо, 31 серпня 2020 роки після ранкових обшуків в будинках кримських татар було затримано чотирьох осіб: кореспондента і стримера «Кримської солідарності» Айдера Кадирова з Нижньогірського району, релігійного діяча Рідвана Умерова, співробітника МНС Айдера Аблякімова з Судака та будівельника Енвера Топчи з Совєтського району Криму. Силовики доставили їх в «УФСБ Криму» в Сімферополі і відпустили пізно ввечері, кілька годин не допускаючи до них адвокатів. Пізніше стало відомо, що «слідчий» ФСБ Криму Валерій Шерстюк порушив проти них кримінальні «справи». Всі затримані зараз перебувають під підпискою про невиїзд.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ