Вступити до родини ATR

Пряма дискримінація кримських татар владою — Іслямов про блокування урядом фінансування ATR: ZAMAN

3 лютого 2021, 08:03
1955

День бабака для кримськотатарського мовлення настав: телеканал ATR знову не може отримати фінансування з державного бюджету. Все через внутрішнє розпорядження міністерства реінтеграції окупованих територій.

Кошти у бюджеті є. Їх телеканал мав отримати як пряму підтримку. Однак міністр Олексій Резніков змінив їхнє призначення на послуги. Тобто ATR має взяти участь у тендері.  От тільки ні самого тендера, ні тим паче його умов не існує. Невідомі ні час, коли він відбудеться, ні навіть конкуренти ATR.  За словами Гендиректора каналу та віцепрезидента Всесвітнього конгресу кримських татар Ленура Іслямова, якій дізнався про зміни на зустрічі з Олексієм Резніковим, той повідомив, що на розробку тендера їм потрібно півроку, а потім ще два місяці — на сам конкурс.

А це означає лише одне — влада шукає шляхи, як зробити так, щоб голос Криму перестав лунати в українському ефірі.

«Сьогоднішні стрес-тести, які робить влада — це пряма дискримінація кримських татар. Ми стоїмо поза конкурсами всіх, ми — телеканал корінного народу, тому коли нам говорять, що ви в чергу станьте, і таких як ви багато, це відразу означає, що нас позбавляють політичного статусу», —  стверджує Іслямов.

Більше —  у сюжеті випуску новин «ZAMAN» інформаційної служби телеканалу ATR.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ