Вступити до родини ATR

Рішення Мінреінтеграції загрожує існуванню першого кримськотатарського телеканалу: детальніше про розподіл субсидії для ATR: ZAMAN

4 лютого 2021, 08:05
600

Бюджетом цього року на фінансування програми «Забезпечення інформаційного суверенітету України, розвиток мов корінних народів, що проживають на тимчасово окупованій території АРК та підтримка системи державного іномовлення України» передбачено 348 мільйонів гривень.

З них 50 мільйонів 340 тисяч — на фінансування телеканалу ATR. Інші гроші, а це 298 мільйонів 427 тисяч — на фінансування телеканалу ДОМ. Тобто у державній програмі не зазначено жодного слова про мовлення на окуповані території Донбасу. До того ж, телеканал ДОМ саме позиціонує себе як канал, який має з’єднати материкову Україну з окупованими територіями Донецької та Луганської областей.

Але у Мінреінтеграції вирішили поділити гроші саме ATR. І це незважаючи на те, що вони були призначені саме як субсидія, тобто пряма допомога. Таке рішення загрожує подальшому існуванню першого кримськотатарського телеканалу, який був змушений виїхати з Криму через окупацію.

До того ж рішення ставить під сумнів виконання самої державної програми про розвиток мов корінних народів, що проживають в окупованому Криму.

Більше — у випуску новин «ZAMAN» інформаційної служби телеканалу ATR.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ