Вступити до родини ATR

У Європарламенті закликали вирішити проблеми ATR і не припиняти мовити на окупований Крим

11 лютого 2021, 16:39
1154

Єдиний кримськотатарський мовник має отримувати стабільну фінансову та технічну підтримку від українського уряду, йдеться у доповіді щодо виконання угоди про асоціацію Україна-ЄС.

Європарламентарі висловили занепокоєння з приводу нестачі фінансування у бюджеті на 2021 рік програми переселення і розміщення кримських татар та інших національностей, які були змушені виїхати з окупованих територій. А також  закликали забезпечити природні права кримськотатарського народу: ухвалити тріаду законів про корінні народи, статус кримськотатарського народу та зміни до Конституції України про визнання кримськотатарської національно-територіальної автономії.

«Говориться про необхідність фінансування кримськотатарського каналу ATR. Це є дуже важливим, оскільки цей телеканал Євросоюзом сприймається як посередник між українською державою і суспільством з тими, хто знаходиться в умовах російської окупації. <...> Така мобілізація при підтримці міжнародної спільноти і, зокрема Європарламенту, наближує нас до відновлення державного суверенітету України над всім кримським півостровом», — прокоментував голова Меджлісу кримськотатарського народу Рефат Чубаров.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ