Вступити до родини ATR

Підтримка АТR не потребує жодних зусиль з боку парламенту та уряду, бо кошти у бюджеті є —Гройсман закликав владу підтримати Перший кримськотатарський телеканал

13 лютого 2021, 08:03
702

Підтримати АТR дуже просто. Це не потребує жодних зусиль з боку парламенту та уряду. Таку думку висловив колишній прем’єр-міністр України Володимир Гройсман.

Він закликав уряд підтримати АТR, як це робила попередня влада, нагадавши, що кошти у бюджеті для першого кримськотатарського телеканалу є.

«Мене навіть просити про це не треба. Ми завжди підтримували ATR. Це дуже просто, це не потребує ніяких серйозних зусиль з боку уряду або парламенту. Це просто треба взяти і зробити, і тому я не розумію, навіщо взагалі ставили питання про те, щоб не підтримувати ATR. Я просто не розумію природу цього питання, і тому я закликаю вчергове уряд України повернутися до того, що було раніше — підтримати телеканал ATR», — сказав Гройсман.

Нагадаємо, що 50 мільйонів були закладені за кодом 2610, тобто як субсидія для ЗМІ, що мовлять на окуповані території.  Їх мав отримати АТR як пряму підтримку.

Однак віцепрем'єр-міністр та міністр реінтеграції тимчасово окупованих територій Олексій Резніков змінив призначення грошей на послуги. Тобто АТR має взяти участь у конкурсі серед інших мовників, але як виявилося, ті ЗМІ, які за словами Резнікова виявили бажання отримати гроші з бюджету, не братимуть участі у тендері. Про таке вже заявили Крим.Реалії та Суспільне.

Більше дивіться у програмі «Персона» на телеканалі ATR, у вівторок 16 лютого, о 22:00.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ