Вступити до родини ATR

Окупантами сфабрикована кримінальна «справа» для залякування волонтерів — Гемеджі: ZAMAN

17 лютого 2021, 08:52
597

Вчора окупаційний «суд» Сімферополя обрав запобіжний захід Рузілю Яппарову та Ніні Малаховій у так званій «справі щодо організації фінансування тероризму». Як повідомляє «Кримська солідарність», на думку окупаційного «слідства», подружня пара з 2015 по 2018 роки під приводом благодійності та будівництвом мечетей і колодязів в Африці, буцімто спонсорували заборонені в Росії фонди.

Адвокат Едем Семедляєв клопотав про домашній арешт Рузіля Яппарова, але окупаційний «суд» відмовив через відсутність реєстрації в Криму. До початку судилища чоловіка з дружиною та новонародженою дитиною спеціально вивезли з Татарстану до Криму, де нібито відбувається «слідство». Окупаційний «суд» відправив Яппарова до СІЗО, а його дружину Ніну Малахову під домашній арешт строком на 2 місяці.

На думку адвоката Лілі Гемеджі, ця сфабрикована «справа» направлена на залякування тих, хто займається добровільними пожертвами.

Нагадаємо, раніше затримали ще одну волонтерку Лілю Решидову, її допитали у якості свідка у так званій «справі» Рузіля Яппарова та Ніни Малахової. Окупаційні силовики їй теж закидають   фінансування тероризму. Усе через те, що жінка збирає кошти для дітей батьків, яких окупанти запроторили за грати у сфабрикованих «справах про тероризм».

Більше — у сюжеті випуску новин ZAMAN інформаційної служби телеканалу ATR.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ