Вступити до родини ATR

Пряма держпідтримка ATR неможлива — у Мінреінтеграції аргументують порушеням закону, а передбачені для Першого кримськотатарського телеканалу 50 млн грн не згадують: ZAMAN

18 лютого 2021, 08:28
828

Мінреінтеграції не може напряму фінансувати ATR через приватний статус Першого кримськотатарського телеканалу. Про таке сьогодні заявив перший заступник міністра реінтеграції тимчасово окупованих територій Ростислав Замлинський.

На засіданні уряду,  відповідаючи на запитання нардепа Олексія Гончаренко, що потрібно зробити, аби зберегти Перший кримськотатарський канал, той відповів, що міністерство готово підтримувати усі ЗМІ, які мовлять на окуповані території, але без порушень законодавства.

Більше — у сюжеті випуску новин ZAMAN інформаційної служби телеканалу ATR.

Нагадаємо, що у держбюджеті на 2021 рік передбачено 348 мільйонів гривень на програму «Забезпечення інформаційного суверенітету України, розвиток мов корінних народів, що проживають на тимчасово окупованій території АРК». З них 298 мільйонів 427 тисяч на фінансування  телеканалу ДОМ. Ще  50 мільйонів 340 тисяч передбачалось виділити  телеканалу АТR, як це було у минулому році.

Кошти  Мінфін  виділив за кодом 2610 тобто як субсидію. Однак міністр Олексій Резніков змінив  призначення грошей на послуги та наполягає на проведенні конкурсу за участі ATR.

Такі умови унеможливлюють роботу телеканалу: через відсутність фінансування та, як перший наслідок — борг за трансляцію, вимусить наших провайдерів зупинити подачу сигналу ATR на супутник. Таким чином, кримські татари втратять трансляцію єдиного, де-факто національного та незалежного мовника.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ