Вступити до родини ATR

Мустафа Джемілєв нагороджений медаллю МЗС Чехії — за дипломатичний хист і захист прав людини

25 лютого 2021, 18:54
1115

Лідер кримськотатарського народу Мустафа Джемілєв нагороджений медаллю від міністерства закордонних справ Чехії.

Фото: RFE/RL

Фото: RFE/RL

З цієї нагоди у київському офісі Меджлісу приймали посла Чехії в Україні Радека Матулу. Згадували, як чехи та кримські татари боролися за свої права під тиском комуністів.

Посол нагадав, що Чехія ніколи не визнавала російську окупацію Криму і завжди підтримувала і підтримує суверенітет України, «який не може бути предметом торгів». Дипломат заявив про важливість того, щоб кримська тема залишалася в центрі уваги міжнародної спільноти.

«Кримська проблематика і питання кримських татар — це постійна частина нашої роботи і наших колег в МЗС у Празі. У ці дні ми згадуємо річницю окупації, а завтра День опору окупації Криму і Севастополя», — сказав він.

У відповідь, лідер кримськотатарського народу Мустафа Джемілєв відзначив, що для нього є честю бути удостоєним медалі, яка символізує велику моральну підтримку кримським татарам.

«Я впевнений, що з цією підтримкою ми відновимо територіальну цілісність України. Ми дуже вдячні за ті програми, які Чеська Республіка організовує для кримських татар. Сьогодні Чехія є однією з найактивніших країн, яка виступає проти окупації. Ми дуже уважно стежимо за виступом чеських депутатів у Європарламенті, ОБСЄ, ПАРЄ. Ми відчуваємо вашу підтримку», — сказав Джемілєв.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ