Вступити до родини ATR

Україна підготувалася до запуску «Північного потоку-2», і шанси на його зупинку непогані — Добрянський про слова голови «Нафтогазу» у телемарафоні #SaveATR

3 березня 2021, 06:21
538

Голова НАК «Нафтогаз» Андрій Коболєв в інтерв’ю для видання «Український Тиждень» повідомив, що Україна підготувалася до того, що «Північний потік-2» буде добудований.

А боротьба з проєктом відносно успішна, і шанси на його зупинку непогані, зокрема завдяки сприянню США. Коболєв зазначив, що Україна готова до того, що газопровід буде добудований, і обсяги транзиту через Україну знизяться.

«Ми підготувалися до такого сценарію. Якщо поглянути на цифри цього літа, то завдяки нашим підземним сховищам і за рахунок повної інтеграції в європейську газотранспортну систему ми будемо мати баланс енергоресурсів і зможемо отримувати їх за справедливою ціною», — зазначив він.

За його словами, введення «Північного потоку-2» загрожує втратою доходів України від транзиту, а також втратою «компонента безпеки», але дефіциту палива в країні не буде.

«На газовому ринку ми відносно захищені і навіть реекспортуємо газ з підземних сховищ. Зате на ринку електроенергії ми зараз залежні від імпорту з Білорусі. Якщо завтра з якихось причин поставки звідти припиниться, то країну можуть чекати віялові відключення», — заявив голова правління НАК «Нафтогаз України».

Чи знімуть США санкції проти компаній, які залучені у будівництві проєкту?

Коментує Андрій Добрянський, представник Українського конгресового комітету Америки у телемарафоні #SaveATR.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ