Вступити до родини ATR

Справжньою причиною переслідування українського активіста з Криму є його публічна незгода з окупацією Криму РФ — заява правозахисних організацій України: ZAMAN

5 березня 2021, 08:44
953

Справжньою причиною переслідування українського активіста з Криму Олега Приходька є його публічна незгода з окупацією Криму РФ, яку він неодноразово висловлював і у ЗМІ, і в спілкуванні з представниками підконтрольної Кремлю місцевою «владою».

14 правозахисних організацій України засудили рішення російського суду, який вчора виніс вирок проукраїнському активістові з Криму Олегові Приходьку. Йому, нагадаємо, присудили 5 років колонії суворого режиму та штраф у 110 тисяч рублів. Серед підписантів заяви Центру прав людини ZMINA, КримSOS, Кримськотатарській Ресурсний Центр, Українська Гельсінська спілка з прав людини та інші.

Вони вимагають звільнити Олега Приходька і закликають міжнародні організації посилити тиск на Росію й запровадити персональні санкції проти чиновників, причетних до переслідування активістів.

Олег Приходько брав участь у Євромайдані та після окупації півострова, у 2014 році, вивісив український прапор на подвір’ї свого будинку. Вирок Олегові Приходьку свідчить про те, що Російська Федерація продовжує практику переслідування громадян України, які, проживаючи у Криму, виступають проти російської окупації і відстоюють півострів як частину України.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ