Вступити до родини ATR

Чергові умовні складові міністра реінтеграції ТОТ для безумовно Першого кримськотатарського телеканалу: Муждабаєв про змагальні принципи Резнікова у телемарафоні #saveATR

11 березня 2021, 12:03
875

Міністр реінтеграції ТОТ Олексій Резніков пропонує розділити державну підтримку мовлення на тимчасово окуповані території на дві умовні складові — інституційну та конкурентну. Інституційна підтримка надасть можливість забезпечити фінансування доставки сигналу, повну чи часткову оплату оренди, а також якусь частину зарплат колективу в обмін на виготовлення визначеного обсягу контенту.

За словами Резнікова, це буде свого роду гарантоване державне замовлення. Конкурентна підтримка повинна розподілятися на змагальних принципах для посилення виготовлення якісного контенту певного типу. Це може бути більше новин чи нове ток-шоу, чи більше дубльованих мультиків мовою корінного народу.

Такий підхід, на думку профільного міністерства, з одного боку, забезпечить стабільну роботу мовників, з іншого — дозволить у прозорий, законний і максимально ефективний спосіб використати обмежені на сьогодні бюджетні ресурси.

Про нюанси запропонованого Резніковим підходу та ефективне вирішення проблеми з безперебійним фінансуванням Телеканалу ATR — журналіст Айдер Муждабаєв у телемарафоні #saveATR.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ