Вступити до родини ATR

Уряд винесе на голосування у ВР закони щодо статусу та національно-територіальної автономії кримськотатарського народу: Джемілєв у телемарафоні #saveATR

15 березня 2021, 11:01
845

Мустафа Джемілєв впевнений, що найближчим часом український уряд висуне на голосування до ВР тріаду законів про корінні народи, статус кримськотатарського народу та зміни до Конституції України про визнання кримськотатарської національно-територіальної автономії, на які вже 30 років чекає кримськотатарський народ.

«Ухвалення закону про корінні народи є великим кроком. За ним йдуть закони про статус кримськотатарського народу, і найголовніше, звісно, це необхідні зміни до Конституції України.  У Міністерстві з питань реінтеграції вже висловилися з приводу необхідності їхнього прийняття. Тому ми впевнені, що ці закони будуть висунуті на голосування до Верховної Ради з боку Кабінету Міністрів і матимуть великі шанси на їхнє ухвалення», — каже Мустафа Джемілєв, лідер кримськотатарського народу, народний депутат України від фракції «Європейська солідарність» у телемарафоні #saveATR з Гульсум Халіловою.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ