Вступити до родини ATR

Окупанти перешкоджають у праві на адвоката незаконно затриманому громадянину України — учаснику акції шанування пам’яті Шевченка у Сімферополі: ZAMAN

16 березня 2021, 10:03
540

В окупованому РФ Криму до затриманого українця Владислава Єсипенка не пускають адвоката. Як повідомляє Кримська правозахисна група, цей факт підтверджує незаконні методи «слідства» та можливість застосування тортур до чоловіка.

За словами дружини затриманого Єсипенка — Катерини, окупаційний «слідчий» заявив, що Владислав нібито підписав відмову від послуг адвоката Еміля Курбедінова.

Як відомо, 10 березня в окупованому Криму ФСБівці затримали двох учасників акції до дня народження Тараса Шевченка — уродженця Кривого Рогу Владислава Єсипенко та жительку Алушти Єлизавету Павленко.

У будинку жінки відбувся обшук, який тривав понад 8 годин. Жінку відпустили, а Владислава Єсипенка вивезли у невідомому напрямку.

12 березня окупаційний «суд» Сімферополя засудив чоловіка на 2 місяці арешту, до 11 травня. Йому закидають нібито незаконне виготовлення вогнепальної зброї та боєприпасів.

Більше — у випуску новин ZAMAN інформаційної служби телеканалу ATR.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ