Вступити до родини ATR

Суддя не звертає увагу на помилки у «справі» про так зване «блокування роботи автозаправки Авантаж-7» кримськотатарськими активістами Генічеського району: ZAMAN

18 березня 2021, 10:19
721

У Генічеському районному суді мали розглянути справу проти Ділявера Ягьяєва та Сейтумера Абдултаірова, яких звинувачують у блокуванні роботи автозаправки Авантаж-7, але судове засідання знову перенесли.

На сьогоднішньому засідання суд лише визначив черговість вивчення та надання доказів. Представник автозаправки, яка нібито зазнала збитків, у відшкодування вимагає від обвинувачених кримських татар 31 тис. гривень.

Щоб залучити свідків, сторона обвинувачення перенесла засідання на 21 травня.

За словами адвоката Марлена Джербінова, на початку розгляду справи було зроблено багато помилок, але суддя на це не звертає уваги.

Десятки кримських татар із національними прапорами зібралися для того, щоб підтримати затриманих. Але через карантинні обмеження, до зали суду пустили лише учасників справи.

Нагадаємо, що 5 березня 2020 року жителі Генічеського району та учасники громадського об’єднання «Аскер» пікетували місцеву АЗС – Авантаж 7. Людей обурило безпідставне звільнення трьох кримських татар та дописи керівниці станції Надії Скринецької у соціальних мережах, де вона негативно висловлювалася щодо кримськотатарського народу. Вона заявила, що «жалкує, що немає Сталіна, аби депортувати усіх кримських татар до Узбекистану».

Протестувальники заблокували роботу АЗС та вимагали звільнення жінки. Сама Скринецька тоді не захотіла говорити з протестувальниками і замкнулася в автівці.

На місце подій приїхала поліція та склала протоколи проти кримських татар. Тепер їм загрожує 6 років позбавлення волі.

Більше — у випуску новин ZAMAN інформаційної служби телеканалу ATR.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ