Вступити до родини ATR

Уповноважена ВРУ з прав людини засудила незаконний вирок окупантів Аблямітову у сфабрикованій «справі» за нібито участь у добровільному батальйоні імені Номана Челебіджихана

24 березня 2021, 16:30
940

Уповноважена ВР України з прав людини Людмила Денісова закликала міжнародну спільноту тиснути на РФ у зв’язку з черговим незаконним вироком окупантів у «справі» за нібито участь у добровільному батальйоні імені Номана Челебіджихана щодо кримського татарина Меджита Аблямітова.

«Так званий «Кіровський районний суд», що у тимчасово окупованому Криму засудив кримського татарина Меджита Аблямітова до 6 років відбування покарання в колонії суворого режиму та 1 року адміннагляду після закінчення строку за нібито участь в добровільному батальйоні імені Номана Челебіджихана, який окупаційна влада вважає незаконним збройним формуванням.

‼️Наголошую, що кримінальна «справа» є сфабрикованою, а рішення «суду» — безпідставним. Адже усі покази Меджита Аблямітова, отримані під час допитів на етапі слідства були отримані під тиском працівників ФСБ.

‼️Засуджую незаконний вирок, який є черговим прикладом репресій політично вмотивованого переслідування кримських татар та нагадую, що за сфабрикованими звинуваченнями у «справі» згаданого батальйону в Криму вже незаконно засуджені п’ятеро громадян України — Едем Кадиров, Февзі Саганджі, Дилявер Гафаров, Наріман Межмедінов, Айдин Мамутов.

‼️Закликаю міжнародну спільноту тиснути на РФ, аби якнайскоріше припинити політично вмотивовані переслідування наших співгромадян у тимчасово окупованому Криму та негайно звільнити усіх незаконно утримуваних громадян України», — написала Денісова у Facebook.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ