Вступити до родини ATR

На стадії розробки плану дій до прийнятої стратегії маємо провести закон «про корінні народи» та «про статус кримськотатарського народу»: голова Меджлісу у телемарафоні #saveATR

26 березня 2021, 08:27
930

Коли українська влада розроблятиме план дій у напрямку прийнятої Стратегії деокупації та реінтеграції Криму, туди будуть внесені закони про корінні народи та статус кримськотатарського народу.

Про це заявив Рефат Чубаров — голова Меджлісу кримськотатарського народу у телемарафоні #saveATR з Гульсум Халіловою на телеканалі ATR.

«Ви знаєте, що нами були підготовлені три законопроєкти, найголовніші з яких – внесення поправок, пов’язаних з Кримом, до Конституції України та надання кримськотатарської автономії. Також ми підготували два закони: про статус кримськотатарського народу та закон про корінні народи України. З моменту обрання нової влади ми вели діалог про їхнє ухвалення одним загальним пакетом. На сьогодні ми дійшли висновку, що якщо не вдається ухвалити увесь пакет, насамперед ми маємо провести закон про корінні народи та статус кримськотатарського народу», — каже голова Меджлісу.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ