Вступити до родини ATR

Кримськотатарський політв’язень Тімур Ялкабов задихається — у нього напади астми через утримання окупантами в нелюдських умовах СІЗО: ZAMAN

31 березня 2021, 11:26
763

У кримськотатарського політв’язня Тімура Ялкабова в умовах утримування окупантами у СІЗО почалося загострення хронічної астми і днями його перевели до спецблоку. У бранця була офіційна інвалідність третьої групи, але як продовжити дію посвідки в буцегарні окупантів не відомо.

Про це повідомляє дружина бранця третьої сімферопольської групи у так званій «справі про тероризм» Аліє Муждабаєва після побачення з чоловіком.

«Там стеля чорна від цвілі, тому він задихається. Приходив лікар, вивів його в коридор. Він віддихався, і його знову завели туди. Я ходила до начальника, попросила, щоб його перевели в іншу камеру. У попередній камері, звідки його перевели, були хоч якісь умови, більш людські. Тут зовсім ніяких умов, стіни і стелі мокрі. Він там не може дихати, нічим. Настрій у нього нормальний і ставлення до нього у співкамерників теж нормальне», — каже дружина політв’язня.

Нагадаємо, Тімура Ялкабова затримали під час масових облав 17-го лютого цього року. Тепер, у СІЗО почалося загострення хронічної астми. У бранця була офіційна інвалідність третьої групи, але як продовжити дію посвідки в буцегарні окупантів не відомо. Тепер його стан погіршується через нелюдські умови тримання.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ