Вступити до родини ATR

РФ припинила чартерні туристичні перевезення до Туреччини — нібито через різке зростання захворюваності на коронавірус: ZAMAN

14 квітня 2021, 11:21
638

З 15 квітня припиняються чартерні туристичні перевезення. Офіційно — через різке зростання захворюваності на коронавірус у Туреччині, що складає до 50 тисяч випадків на добу. За даними Асоціації туроператорів Росії тільки на травневі свята були заброньовані тури до Туреччини на 400 мільйонів євро.

Тим, хто вже встиг придбати путівки, пояснили, що вартість туру не повернуть при його анулюванні. Заборона на авіасполучення збіглась з візитом до Анкари президента України Володимира Зеленського. Зеленський з Ердоганом обговорювали, зокрема, і поставки ударних безпілотників для України.

У Росії на це звернули особливу увагу. Міністр закордонних справ Лавров закликав «відповідальні країни», зокрема Туреччину, не «підживлювати мілітаристські настрої Києва».

Таким чином, можна припустити, що припинення перевезень є асиметричною відповіддю Туреччини. Нехай і за рахунок своїх громадян.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ