Вступити до родини ATR

Керівник ОП Єрмак пропонував Джемілєву вийти з фракції Європейська солідарність — в обмін на прихильність у вирішенні проблем кримських татар: ZAMAN

20 квітня 2021, 09:31
644

Андрій Єрмак пропонував Мустафі Джемілєву вийти з фракції Європейська солідарність, в обмін на прихильність у вирішенні проблем кримських татар. В ефірі телеканалу ATR лідер кримськотатарського народу переповів розмову з очільником офісу президента.

За участі голови Меджлісу Рефата Чубарова обговорювалося ухвалення закону про корінні народи, статус кримськотатарського народу та зміни до Конституції щодо кримськотатарської національно-територіальної автономії. Мустафа Джемілєв на таке не погодився, а Андрію Єрмаку дали зрозуміти, що схожі пропозиції закидалися ще за часів Януковича.

Фрагмент програми «PRIME: ПАШАЄВ» телемарафону #saveATR від 16 квітня 2021 року.

«Чи є невдоволення щодо вашого знаходження в опозиційній партії?, — Осман Пашаєв (П).

— Так, великі, — Мустафа Джемілєв (Д).

— Як це демонструється? (П).

— Мені чесно сказати? (Д).

— Так, наведіть приклад. (П).

— Казали, що нібито не обов’язково після виходу з цієї фракції входити до складу «Слуги народу». Ви, мовляв, створите окрему Кримську групу. Нібито це буде вигідно і нам, і їм. (Д).

— Яка вигода? Що буде після того, як ви вийдете? Автономна республіка? (П).

— Тоді закони, які ми пропонуємо, будуть зустрічати з більшою прихильністю. Про це вони кажуть відкрито. (Д).

— Це робиться у формі ультиматума чи пропозиції? (П).

— Пропозиції. Одного разу про це відкрито заявив Єрмак. Тоді був присутній Рефат Чубаров, коли була озвучена ця пропозиція. Рефат сказав: «Ми у 2010 році, коли при владі був Янукович, чули такі ж самі пропозиції. А Мустафа тоді його послав... і зараз відбувається теж саме. Він дав зрозуміти, що і зараз це може повторитися. (Д).

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ