Вступити до родини ATR

Силовики РФ вдерлися до будинку батьків кримськотатарського активіста — чоловік переїхав до Києва через незгоду з окупацією Криму РФ: ZAMAN

20 квітня 2021, 18:12
783

В окупованому Криму відбувся черговий обшук. Сьогодні о другій годині дня окупанти вдерлися до будинку батьків кримського татарина Сейрана Таймазова у селищі Кишлав Білогірського району.

ФОТО: Кримська солідарність

ФОТО: Кримська солідарність

Силовики звинувачують його в участі у батальйоні імені Номана Челебіджихана. Чоловік у 2016 році переїхав до Києва, бо не хотів жити в умовах окупації півострова. Наразі займається підприємництвом.

За його словами, два тижні тому до його батьків вже приходили двоє невідомих та цікавилися, чим займається чоловік. Згодом стало відомо, що ці ж люди взяли характеристику на нього в окупаційній «міський раді».

«На цю хвилину у мене немає жодної інформації, що відбувається у будинку. Тому що зв'язку немає, з близькими і знайомими теж зв'язку немає. Я дізнаюся про все з Facebook. Є люди, які зібралися біля будинку батьків, від них лише і можу отримати інформацію», — сказав Таймазов.

Під час обшуку ФСБівці нікого не пускали додому, а після себе не залишили жодних документів.

«Загалом протоколів ніяких вони не залишили, становили чи ні — невідомо. Оглянули житлове приміщення, опитали батьків з приводу сина: куди він поїхав, коли тощо. Після цього огляд завершився, і співробітники ФСБ разом з понятими поїхали», — повідомив громадський активіст Мустафа Сейдалі.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ