Вступити до родини ATR

Зневага до корінного народу має бути покарана — Чубаров про ксенофобські дописи викладача Національної академії образотворчих мистецтв щодо кримських татар: ZAMAN

22 квітня 2021, 09:50
1289

Голова Меджлісу Рефат Чубаров обурений висловами викладача Національної академії образотворчих мистецтв. Ігор Дудник дозволив собі низку ксенофобських дописів щодо кримських татар та навіть відкритих погроз корінному народу на своїй сторінці у Facebook.

Викладач множив радянську пропаганду про зрадників та буцімто чужинців на своїй землі. У коментарях почали писати обурені люди, серед яких історик Вахтанг Кіпіані.

Після розголосу Дудник видалив ворожі дописи та записав відеозвернення. Невпевнено вибачився, мовляв, переніс особистий конфлікт на увесь кримськотатарський народ. Водночас заявив, що жодної ксенофобії в словах про різанину немає, це, каже, історичні факти.

Зневага та ксенофобія заохочуються керівництвом цього ВНЗ, наголошує випускник академії Халіл Дервішев. Каже, Ігор Дудник лише посіпака чинного виконувача обов’язків Ректора.

Ксенофобські закиди викладача аналізували у Меджлісі. Голова представницького органу Рефат Чубаров звернеться до академії з вимогою звільнити Дудника з посади.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ