Вступити до родини ATR

Кримінальна «справа» окупантів щодо українського військовослужбовця є сфабрикованою — Денісова засудила вирок Добринському: ZAMAN

22 квітня 2021, 11:34
990

Уповноважена ВР з прав людини Людмила Денісова засудила дії окупаційного «суду» та закликала міжнародну спільноту продовжувати тиск на Росію, аби зупинити незаконні переслідування та судилища.

«Засуджую дії підконтрольного окупаційній «владі» «суду», адже кримінальна «справа» є сфабрикованою. Докази, надані «суду» стороною захисту під час засідань свідчать про невинуватість українського військовослужбовця. Вважаю неприпустимим переслідування наших громадян за виконання конституційного обов’язку щодо захисту незалежності та територіальної цілісності України та засуджую дії окупаційної «влади», яка продовжує порушувати міжнародні договори та норми міжнародного права», — написала Денісова на сторінці у Facebook.

Нагадаємо, український військовослужбовець Євген Добринський зник зі спостережного пункту біля КПВВ «Чонгар» 30 травня минулого року. Поряд з постом тоді виявили сліди боротьби, зброю та його телефон. 2 червня ФСБ визнала, що Добринський знаходиться на території окупованого Криму, за їхньою інформацією, військовий буцімто сам незаконно перетнув так званий «кордон». Наступного дня окупаційний «суд Сімферополя» заарештував чоловіка, звинувативши у буцімто «незаконному перетині кордону» і «контрабанді наркотиків».

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ