Вступити до родини ATR

Землю очільника окупаційної організації у Криму Німетуллаєва повернули громаді: ZAMAN

6 травня 2021, 09:27
853

Господарський суд Херсона зобов'язав Надіє Німетуллаєву, дружину Сейтумера Німетуллаєва, який у 2014 році втік до окупованого Криму, повернути ділянку через невиплату орендної плати.

Ділянка, площею у 10 гектарів, вартістю понад 6 мільйонів гривень, розташована на Арабатській стрілці, на березі Азовського моря.

Орендну угоду уклали ще у 2008-му році, терміном на 49 років з Генічеською районною адміністрацією, яку тоді очолював Німетуллаєв.

З 2018 року заборгованість склала понад 200 тисяч гривень. Ні Надіє Німетуллаєва, ні її представники до суду не з'явилися. Відтак Стрілківська сільська рада повернула власність над землею.

Нагадаємо, що Сейтумер Німетуллаєв у 2014 році допомагав окупантам, тому його звинувачують у державній зраді, сепаратизмі та посяганні на суверенітет України. Його багатомільйонні статки, майно і тисячі гектарів земельних угідь на Херсонщині арештовані.

Проте, затримати самого Німетуллаєва так і не вдалося. З 2014 року він переховується в окупованому Криму, де створив і очолив колаборантську організацію «Qırım birligi».

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ