Вступити до родини ATR

У США активно розглядають вчасну та корисну допомогу для України — Блінкен: ZAMAN

11 травня 2021, 08:08
627

Сполучені Штати розглянуть запит України щодо надання озброєння. Коли йтиметься про те, щоб стримати агресію, чи про те, щоб відповісти, США розглянуть будь-який розумний варіант, наголосив Блінкен.

Про це в інтерв’ю Радіо Свобода заявив держсекретар Ентоні Блінкен.

 «Звичайно, ми розглянемо будь-який запит. Тут ключовим партнером України є Пентагон. Зараз ми думаємо над тим, яка додаткова допомога — окрім тієї дуже значної допомоги, яку ми вже надали, зокрема оснащення, — була б корисною для України саме зараз. Це питання перебуває на стадії активного розгляду. Ми дали Москві чітко зрозуміти, що ми стежимо за ситуацією дуже пильно, і якщо Росія вчинить якісь дії, це не мине без наслідків. Водночас ми тісно працюємо з нашими партнерами в Україні, щоб упевнитися, що вони мають усе необхідне для того, щоб захистити Україну, її територію і її народ», — наголосив він.

Блінкен запевнив, що питання безпеки України знаходиться у фокусі уваги США, саме тому вони співпрацюють із головними партнерами у світі — НАТО і ЄС, а Росія відчує наслідки, якщо зважиться на новий акт агресії проти України.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ