Вступити до родини ATR

Український політв’язень Чирній на волі — окупанти незаконно затримали його разом з режисером Сенцовим та активістом Кольченком у травні 2014 року: ZAMAN

11 травня 2021, 10:35
874

Кандидат історичних наук, викладач Сімферопольського інституту культури Олексій Чирній протягом семи років відбував покарання у російських колоніях через незаконний вирок суду. Під наглядом озброєної охорони, 7 травня, його звільнили та етапували до російсько-українського кордону для примусової депортації з території Росії.

Силовики РФ не дали Олексію поспілкуватися з його матір’ю і батьком, які приїхали його зустрічати з тимчасово окупованого РФ Криму.

Чирнія незаконно утримували у декількох колоніях суворого режиму на території Російської Федерації — у Магадані, Москві, та звільнили з виправної колонії суворого режиму №15, що у місті Батайську Ростовської області.

Нагадаємо, що кандидат історичних наук, викладач Сімферопольського інституту культури Олексій Чирній протягом семи років відбував покарання у російських колоніях через незаконний вирок суду. Його разом з режисером Олегом Сенцовим, активістом Олександром Кольченком і Геннадієм Афанасьєвим затримали у травні 2014 року. Їх окупаційна «влада» засудила нібито за підготовку терактів в окупованому Криму.

За словами адвоката Іллі Новікова, Чирній обмовив себе та інших учасників «справи» і пішов на угоду зі слідством під тортурами.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ